«På Château Fleur Cardinale handler vinens karakter om kontrast. Hver årgang tilbyder naturligt kraftfulde og generøse vine, der opvejes af fine, elegante tanniner, og mens mundfølelsen er suave og fløjlsagtig, understøttes ganen af dejlig friskhed. »
Det er i denne ånd, at Caroline og Ludovic Decoster forestillede sig en række samlerudgaver, som hvert år vil vise et nyt blik på Château Fleur Cardinale-mærkaten, der afspejler forskellige kontrasterende temaer, samtidig med at identitetskoderne for det originale mærke bevares.
«Et kontrastmærke … til en kontrastvin»
Denne første udgave, der blev lanceret med Château Fleur Cardinale 2018-årgangen, styrker os ind i hard-rock-verdenen. Fans af hardrockmusik vil blive moret med at finde grafikken, der er specifik for denne verden, dygtigt integreret i det originale våbenskjold. Hvad vinelskere angår, vil de være i stand til at forbinde den energi, der gives i etiketets flamboyante grafik, med årgangens kraftfulde, friske og intense smag.
Kun 1.500 magnum er pakket med denne unikke, håndnummererede etiket, pakket i især skærmtrykte enkelt trækasser.
Denne samlerudgave overholder DNA fra Château Fleur Cardinale. Caroline og Ludovic ønsker, at deres idéers dynamik og dristighed på en entusiastisk og original måde fremviser den meget høje kvalitet af deres vine.
TECHNICAL
SHEET
Appellation : Saint-Émilion Grand Cru Classification : Grand Cru Classé First vintage of the family : 2001 Surface area : 21,5 hectares (53 acres)
Density of plantation :
6,225 vines per hectare for the old vines;
8,333 vines per hectare for plots planted since 2004.
Soil types : Clay-limestone.
7 types of soil and sub-soil :
– Brunisolic coming from Fronsac molasse,
– Calcisols coming from Fronsac molasse,
– Calcisols coming from Agen molasse,
– Calcosol coming from Fronsac molasse,
– Calcosol over asteria limestone,
– Calcosol coming from green clay with limestone nodules, – Limestone colluviosoils.
Grape varieties :
76 % merlot,
18 % cabernet franc,
6 % cabernet sauvignon.
Potential 2018 blend : 70 % Merlot ;
25% Cabernet Franc ; 5 % Cabernet Sauvignon
Fermentation : 28 days
Ageing : 100% in new barrels for the first wine/ 50% in
new barrels for the second wine
Ageing time : 13 months
Potential alcoholic degrees : 14,5 % VOL
Production : 120 000 bottles for the first wine and 12 000 bottles for the second wine
Environmental certification :
The château is registered as part of the Environmental Management System programme (SME) for Bordeaux wines and has had High Environmental Value certification Level 3 since 2016.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.